Zeytinin ve zeytinden elde edilen yağın mucizevi etkisi, binlerce yıldır hayatımızın bir parçası durumunda. Ağaçların en kutsalı kabul edilen zeytin ağacının, meyvesi ve bu meyveden elde edilen yağın dışında yaprakları da oldukça faydalıdır. Zeytin yaprağının sağlık açısından tıbbi alanda ilk defa kullanılması, Antik Mısır Uygarlığı'nda gerçekleşmiştir. Zeytin yaprağının pek çok rahatsızlığa olumlu etki ettiği, günümüzde bilimsel çalışmalarla desteklenmekte ve bu alanda yapılan çalışmalar her geçen gün artmaktadır.

Zeytin yaprakları çok eski zamanlardan bu yana kalp damar sağlığını destekleyen bitkisel bir tonik olarak kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalar, zeytin yaprağı ekstraktının düzenli olarak ve yüksek dozlarda kullanılması halinde kolesterol seviyesinde önemli bir düşüş yaşandığını göstermiştir. Ayrıca tansiyonu dengelediği de gözlenmiştir.

Zeytin yaprağının temel glikositi olan oleuropein ile hem zeytinde hem de zeytin yaprağı ekstraktında olan bu maddenin etken ürünü olan hidroksitirosol, koroner kalp hastalıklarını azalttığı gibi bazı kanser türlerinin de tedavisinde olumlu etkiler sağlamıştır. Zeytin yaprağı ekstraktı kardiyovasküler sağlığı, karaciğer fonksiyonlarını ve metabolizmayı iyileştirici bir etkiye sahip olan güçlüü bir antoksidandır. Ayrıca zeytin yaprağı ektraktı kalp damar stresi ile kronik inflamasyonların tersine çevrilmesine yardımcı olur.