Zeytin ağacına karşı özel bir ilginiz varsa ve klasik ev çiçeklerinden çok hoşlanmıyorsanız, saksıda yetiştirebileceğiniz zeytin ağaçları evleriniz için oldukça ideal bir tercih olacaktır. Ortama katacağı cazibenin ötesinde taze zeytinlere de sahip olabileceğiniz saksıda zeytin ağaçlarını yetiştirmek sanıldığı kadar zor değildir. Düzenli olarak bakımı yapıldığı sürece bir zeytin ağacı saksıda da oldukça rahat yetişecektir. İşte yapmanız gereken her şey:

Doğru Ağaç Seçilmelidir: Saksıda yetişecek bir zeytin ağacı için, tam boy yerine bodur olanların seçilmesi daha uygun olacaktır. Ağaç seçiminden sonra dikkat edilmesi gereken en önemli şey ağaca budama yapmanın unutulmamasıdır. 

Yeterli Güneş Görmelidir: Saksıda yetişen zeytin ağaçları için güneş ışınlarını doğrudan almak çok önemlidir. Bu yüzden zeytin ağacı evin en fazla güneş gören yerine konulmalıdır. Yaz mevsiminde balkona yerleştirmek uygun olacaktır. 

Fazla Sulama Yapılmamalıdır: Zeytin ağaçları düzenli olarak sulamaya ihtiyaç duymazlar. Toprağın suya ihtiyacı olduğu zamanlarda, derinden su vermek yeterlidir.  

Yeterli Drenaj Olmalıdır: Sulama yapıldığında ağacın yeterli drenaja sahip olması gerekir. Bu yüzden zeytin ağaçları drenaj delikleri olan büyük bir kapta tutulması gerekir. Ayrıca drenajın daha iyi olması için pota altına çakıl taşları konabilir ve fazla suyun sızdırılabilmesi için potu yükseltilmiş olarak tutulabilir.

Gübreleme Yapılmalıdır: Zeytin ağaçları yılda iki kez döllenmelidir. Aksi taktirde meyve vermez. Zeytin ağacı kendiliğinden alamayacağı besin maddelerini, gübreleme sayesinde alır. Gübreleme yapıldığında ağaç baharda çiçek açmış olur. 

Zararlılara Dikkat Edilmelidir: Saksıda yetiştirilecek zeytin ağaçları için, gözden kaçması durumunda zararlılar istilaya neden olabilir. Küçük bitki saplarından su emen, kahverengi-sarı renkte olan ve grup halinde bulunan bu küçük böceklerden doğal ilaçlamayla kurtulmak mümkündür.