Anne olmak her kadının hayalini süsleyen bir istektir, ancak hamilelik süresince yaşanan zorluklar nedeniyle de çoğu zaman göz korkutur. Anne olmak isteyen bir kadın, yaşamında pek çok radikal karar alması gerekir. Bunların başında da hamilelik süresince hem kendisinin hem de bebeğinin sağlığı için  yapacağı değişiklikler vardır. Sağlıklı bir beslenme bu değişikliklerin en önemlisidir. Bebeğin gelişimi için sağlıklı bir beslenme programına uymak ve sağlıklı yağlar tüketmek anne adayı için zaruri bir durumdur. 

Hamilelik döneminde zeytinyağı tüketmek, anne ve bebeği için inanılmaz derecede faydalıdır. Bu faydalar aşağıdaki gibidir:

•    Cenin sağlıklı gelişir: Omega 3 asidi içeren zeytinyağının, hamilelikte düzenli tüketilmesi, bebeğin kalp sağlığı ve hızlı gelişimi için faydalıdır.
•    E vitaminiyle solunum yolları gelişir: Zeytinyağında bulunan E vitamini, bebeğin solunum yollarını geliştirerek oksijenli ortama geçmesini zemin hazırlar.
•    Anne sütü kalitesi artar: Zeytinyağındaki linolenik asit (omega 3 asidi) anne sütüyle benzerlik gösterir. Ayrıca, bebek gelişimine katkı sağlayan esansiyel yağ asitlerini sağlayan zeytinyağı, anne sütündeki E vitamini seviyesini de korur.
•    Bebeğin refleks gelişimi artar: Hamilelik süresince tüketilen zeytinyağı, bebeklerin psikomotor reflekslerinin gelişmesini sağlar.
•    Vücut çatlakları azalır: Kadınlar için hamileliğin en sıkıntılı durumlarından biri, vücut çatlaklarıdır. Düzenli olarak yapılan zeytinyağı masajı, çatlak oluşumunu engeller.